|
biomedicina slovenica |
"FOOD INSPECTION" : 102
-
Podpečan Branko; Pengov Andrej; Grebenc Stanka
The source of contamination of ground meat for production of meat products with bacteria Staphylococcus aureus
[[Vir onesnaženja mletega mesa za proizvodnjo mesnih izdelkov z bakterijo Stafilokokus aureus]]
2007 ►
-
Šinigoj-Gačnik Ksenija; Cerkvenik Vesna; Bajc Zlatka; Kirbiš Andrej; Založnik Borut; Golob Majda; Perme Tina; Marinšek Janez
Nadzor nad prisotnostjo veterinarsko medicinskih pripravkov v živilih
2007 ►
-
Škrk Nadja; Pahor Lilijana
Hitri sistem obveščanja za živila in krmo
[Rapid alert system for food and feed]
2007 ►
-
Vončina Ernest; Lapajne Slavko
Kontaminenti okolja v živilih in rak
[Environmental contaminants in food and cancer]
2006 ►
-
Schaefer Liselotte; Lock Karen; Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
Public health, food and agriculture policy in the European union
2006 ►
-
Skalla Susanne; Scharf Petra; Willaert Jean-Pierre; Stolz Ivo; Fremm Dorte; Eeljoe Mari-Liis; Rajala Anna-Liisa; Andrikopoulos George; Nagy Andras; Rotar-Pavlič Danica
Trženje nezdrave hrane otrokom v Evropi. Poročilo 1. faze projekta "Otroci, debelost in s tem povezane preprečljive kronične bolezni"
2005 ►
-
Adamič Maruša
Zdravstvena ustreznost živil v Sloveniji
2006 ►
-
Adamič Maruša
Zdravstvena ustreznost živil v Sloveniji
2006 ►
-
Likar Kristina; Jevšnik Mojca
Pogoji za vzpostavitev učinkovitega notranjega nadzora
2004 ►
-
Žabkar Lučka
Uradni nadzor nad varnostjo živil
2004 ►
-
Rupel Tatjana; Majstorović Tamara
Pomen mikrobioloških preiskav vzorcev pitne vode
2005 ►
-
Rupnik Kati; Domanjko Majda
Dejavnost higiene in zdravstvene ekologije
2005 ►
-
Potočnik Vivijana; Pirnat Nina; Štucin Helena
Izobraževanje za odgovorne osebe za notranji nadzor
2004 ►
-
Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
Varnost živil in HACCP
2004 ►
-
Pollak Pavel
Vloga smernic dobre higienske prakse / HACCP
2004 ►
-
Klun Nataša; Šedlbauer Mitja
Mikrobiološka kakovost živil in standardi
2004 ►
-
Pandel-Mikuš Ruža; Jevšnik Mojca
Gensko spremenjeni organizmi v prehrani
[Genetically modified organisms in food]
2004 ►
-
Lubej Milena
Nadzor zdravstvene inšpekcije v kuhinjah in gostinskih obratih srednjih šol
2004 ►
-
Jeršek Barbara; Poklar-Ulrih Nataša; Dekleva Nadja; Sever Dunja
Kemijski dejavniki tveganja v živilih in njihov nadzor
[Chemical hazards in food and their control]
2004 ►
-
Žabkar Lučka
Kisanje zelja in repe z vidika zagotavljanja varnih živil
2002 ►
-
Žel Jana; Ravnikar Maja; Gruden Kristina; Cankar Katja
Določanje gensko spremenjenih organizmov: delavnica za inšpektorje; 2003 okt 9-10; Ljubljana
2003 ►
-
Vombergar Blanka; Korez Bernarda
Zbornik HACCP v praksi: stokovni seminar; 2003 jan 28; Maribor
2003 ►
-
Rupnik Kati; Petrovič Aleš; Domanjko Majda
Dejavnost higiene in zdravstvene ekologije
2002 ►
-
Gabrijelčič-Blenkuš Mojca; Hojs Ana; Uršič Simona; Furlan Neva; Pohar Majda; Vudrag Marko; Letnar-Žbogar Nives; Breg-Trojner Zdenka; Petraš Teodora; Metličar Majda; Miljavac Bonia; Horvat Metka
Strokovno gradivo za izvajanje enotnih izhodišč za pomoč vrtcem in šolam pri uvajanju HACCP sistema
2002 ►
-
Adamič Maruša
Higiena v živilskih obratih
[Food hygiene]
2002 ►
-
Gabrijelčič Mojca; Adamič Maruša
Varna in zdrava prehrana v povezavi z zdravjem: analiza stanja v Republiki Sloveniji
2002 ►
-
Adamič Maruša; Lapajne Slavko; Borštnar Mija; Klun Nataša; Erjavec Mojca; Malneršič Stojan; Kos Nataša; Repe Jona; Bregar Renata; Šek Stane; Rotter Ester; Škrjanc Barbara; Repše Blaž; Golja Viviana; Zorič Andreja; Polak Pavel; Zidarič Metka; Lušicky Marija; Štajnbaher Darinka; Cenčič-Kodba Zdenka; Rošker-Šajt Andreja; Jeretin Bogdana; Labovič Alenka; Rep Pija; Vončina Ernest; Ivanoš Jerica
Program uradnega nadzora živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili za leto 2001: zaključno poročilo
2002 ►
-
Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
Ocena zdravstvene ustreznosti živil v Sloveniji v letu 2000
2001 ►
-
Domanjko Igor
Standard ISO-9001 in HACCP - izkušenje ZZV-MB, centra za DDD
[International standard ISO-9001 and HACCP - experiences of Institute of health protection Maribor, Institute of disifection, desinsection, deratization and decontamination]
2002 ►
-
Klun Nataša; Šedlbauer Mitja
Mikrobiološka kakovost živil in standardi
[Microbiological quality of food and standards]
2002 ►
-
Žel Jana
Gensko spremenjeni organizmi
2001 ►
-
Primožič Helena
Uvajanje HACCP sistema v bolnišnične kuhinje
2001 ►
-
Kožuh-Eržen N
Ugotavljanje zaostankov dapsona v mišičnem tkivu in urinu klavnih živali
[Determination of dapsone residues in muscle tissue and urine of food-producing animals]
2001 ►
-
Rupnik Kati; Petrovič Aleš; Domanjko Majda
Dejavnost higiene
2001 ►
-
Trček Janja; Avguštin Gorazd; Lipoglavšek Luka; Zupančič Maja; Vrhovšek Marjana; Vrhovšek Urška; Kocjančič Mitja
Molekulska analiza bakterijske populacije v industrijski proizvodnji kisa: letno poročilo o rezultatih raziskovalnega projekta
2001 ►
-
Cerkvenik V
Analitika ostankov ivermektina v krvni plazmi in v živilih živalskega izvora
[Analytics of ivermectin residues in blood plasma and food of animal origin]
2001 ►
-
Potočnik Vivijana
HACCP sistem: namen in uporaba
2001 ►
-
Eržen Ivan; Uršič Simona; Bošnjak Ksenija; Carevič Stojan
Assessment of dietary intake of cadmium, lead, mercury and nitrates via foods of the plant and animal origin in Slovenia
2000 ►
-
Sever Dunja
Implementation of EU legislation on food safety in Slovenia
2000 ►
-
Anonymous ;
Conference proceedings of the 3rd conference on practical application of European legislation on foodstuffs; 2000 Nov 16-17; Bled
2000 ►
-
Dobeic Martin
Pravni red in zakonodaja v veterinarstvu na področju sanitacije in DDD dejavnosti ter HACCP sistema v R Sloveniji
2001 ►
-
Eržen Ivan
Izbrana poglavja iz higiene in epidemiologije za zaposlene v živilski stroki
2000 ►
-
Adamič Maruša
Zdravje in varnost hrane
2000 ►
-
Borštnar Mija
Kvar živil
2000 ►
-
Jakovina Miroslav
Disinfection in animal production - a new approach
2000 ►
-
Adamczyk E
Moeglichkeiten der Qualitaetssicherbung fuer Agrarprodukte tierischer Herkunft - Ausarbeitung und Kontrolle von Standards in Polen
[Možnosti zagotavljanja kakovosti živil živalskega izvora - izdelava in nadzor standardov na Poljskem]
1999 ►
-
Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1998
1999 ►
-
Adamič Maruša; Lapajne Slavko
Monitoring živil na vsebnost pesticidov v letu 1999: fazno poročilo
1999 ►
-
Marinšek Janez; Šinigoj-Gačnik Ksenija
Veterinarsko sanitarni nadzor nad živili živalskega izvora glede ostankov v Sloveniji
[Veterinary inspection of food of animal origin in Slovenia; residue monitoring and surveillance]
1997 ►
-
Cerkvenik Vesna
Problematika in nadzor ostankov hormonov v živilih živalskega izvora
[Problematics and inspection of hormone residues in food of animal origin]
1997 ►
-
Pavlica Tatjana; Čadež S
Pojavljanje in preprečevanje kampilobakterioz povzročenih z živili
[Incidence and prevention of foodborne Campylobacter sp.]
1997 ►
-
Adamič Maruša
Monitoring pesticidov v živilih
1999 ►
-
Adamič Maruša
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1993
1994 ►
-
Klun Nataša; Modec Eva
Prisotnost verotoksičnih Escherichia coli v živilih v proizvodnji in prometu
[The presence of verotoxic Escherichia coli in food in production and retail]
1998 ►
-
Adamič M; Okorn T; Kavčič B; Tomše P
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v SR Sloveniji: mikrobiološka neoporečnost živil: poročilo za leto 1985
1986 ►
-
Adamič M; Okorn T; Kavčič B; Tomše P
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v SR Sloveniji: mikrobiološka neoporečnost živil: poročilo za leto 1986
1987 ►
-
Adamič Maruša
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1990
1991 ►
-
Adamič Maruša; Hočevar-Grom Ada; Klun Nataša; Polak Pavel
Uvajanje HACCP sistema v pripravo hrane v bolnišnicah
1998 ►
-
Polak Pavel
Kriteriji za presojo uporabnosti, zdravstvene neoporečnosti in kakovosti mesa in organov prašičev in kopitarjev ter suhomesnatih in konservnih izdelkov in možnosti za usposabljanje - v izrednih razmerah
1988 ►
-
Šinigoj-Gačnik Ksenija; Doganoc Darinka-Zdenka
Ostanki onesnaževalcev okolja in veterinarsko-medicinskih preparatov v mesu
[Residues of environmental contaiminants and veterinary drugs in meat]
1997 ►
-
Marinšek Janez
Higienska neoporečnost mesa
[Hygienic irrevocability of meat]
1997 ►
-
Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1996
1997 ►
-
Adamič Maruša; Klun Nataša
Zdravstvena ocena varnosti hrane v Sloveniji
1997 ►
-
Adamič Maruša
Zdravstveni nadzor ustreznosti in varnosti hrane v Sloveniji
1997 ►
-
Hočevar-Grom Ada; Kraigher Alenka
Preprečevanje prenosa povzročiteljev črevesnih bolezni s hrano - novosti v zakonodaji
1997 ►
-
Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša; Polak Pavel; Tomše Peter; Erjavec Mojca; Malneršič Stojan; Repše Blaž; Planina Polona; Modec Eva
Monitoring na prisotnost nekaterih kritičnih kemičnih in mikrobioloških kontaminantov v živilih rastlinskega in živalskega izvora z ljubljanskih tržnic
1997 ►
-
Macarol-Hiti Metka
Environment and health in Slovenia
1992 ►
-
Adamič Maruša
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1992
1993 ►
-
Florjanc P
Pogostnost in soodvisnost vrst Listeria monocytogenes in Listeria innocua v živilih živalskega izvora v Sloveniji
[Prevalence and correlation of Listeria monocytogenes and Listeria innocua in food of animal origin in Slovenia]
1996 ►
-
Klun N
HACCP in mikrobiološka varnost proizvodov
1996 ►
-
Komar M; Doganoc DZ; Šinigoj-Gačnik K
Higiena in nadzor živil: kemijske analize
1996 ►
-
Doganoc DZ; Marinšek J; Komar M; Šinigoj-Gačnik K; Cerkvenik V; Florjanc P
Sistematični veterinarsko sanitarni nadzor nad biološkimi rezidui v živilih živalskega izvora - surovinah v Sloveniji v letu 1994
[Veterinary inspection of food of animal origin in Republic of Slovenia in 1994 - residue monitoring and surveillance]
1995 ►
-
Marinšek J; Božič P
Nadzor živil - pristojnosti javne in privatne veterinarske službe
1995 ►
-
Adamič M
Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1994
1995 ►
-
Adamič M; Macarol-Hiti M
Some health problems of safety, quality and control of foods in Slovenia
1995 ►
-
Pokorn Dražigost
Nadzorni sistem v okviru strategije politike prehrane
[Nutritional surveillance in the contex of nutritional strategy]
1996 ►
-
Božič P
Review of veterinary legislation and organization of veterinary inspection in the Republic of Slovenia
1995 ►
-
Marinšek J; Milohnoja M
Veterinary public health: a survey of education in Europe
1995 ►
-
Cerkvenik V
O ostankih hormonov v živilih
1995 ►
-
Marinšek J; Šinigoj-Gačnik K
Veterinary inspection of food of animal origin in Slovenia: residue monitoring and surveillance
1995 ►
-
Florjanc K
Problematika ostankov živega srebra in arzena v naših živilih živalskega izvora
[Residues of mercury and arsenic in food of the animal origin in the Slovenia region]
1995 ►
-
Grebenc S
Problematika bakterije Listeria monocytogenes v mletem mesu in v toplotno neobdelanih mesnih izdelkih
[Listeria monocytogenes in minced meat and thermically untreated meat products]
1995 ►
-
Šinigoj-Gačnik K; Marinšek J
Rezidua veterinarskih zdravil in biostimulatorjev v živilih živalskega izvora - problematika in sistematični nadzor
1995 ►
-
Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
Sodelovanje Inštituta za higieno živil Veterinarske fakultete v programu Food analysis performance assessment scheme - FAPAS
1995 ►
-
Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
Lead and cadmium in meat and organs of game in Slovenia
1995 ►
-
Tratnik M; Klun N
Mikrobiološki nadzor nad živili
1989 ►
-
Florjanc P
Možnost kontaminacije surovega mleka z nekaterimi epidemiološko pomembnimi mikroorganizmi iz okolja
[Contamination of raw milk with some epidemiologically important microorganisms from the environment]
1995 ►
-
Rupnik S
Problematika nitritov, polifosfatov in maščobe v naših obarjenih in poltrajnih klobasah
[Nitrites, polyphosphates and fat in our frankfurter like sausages and semi-lasting sausages]
1994 ►
-
Obid L
Problematika zdravstvene neoporečnosti in kakovosti naših trajnih klobas in suhomesnih izdelkov
[Safety and quality deviations of dry sausages, raw and semi-preserved cured meat products in our market]
1994 ►
-
Adamič N
Rezidua svinca in kadmija v mesu in organih govedi in prašičev na področju Slovenije
[Residues of lead and cadmium in meat and organs of cattle and swine in Slovenia]
1994 ►
-
Cerkvenik V
Metodika določanja reziduov azaperona in azaperola v klavnih prašičih
[Determination methodology of azaperone and azaperol residues in slaughter pigs]
1994 ►
-
Macarol-Hiti M
Poročilo o ugotovitvah organov sanitarne inšpekcije v letu 1992
[Report on findings of public health inspectorate in the year 1992]
1993 ►
-
Pokorn D
Higiena prehrane
1992 ►
-
Likar K
Mikrobiološka ocena slaščic s kremo v prometu
1990 ►
-
Filli B; Klavs-Zidarič I
Predpisi, ki se nanašajo na preprečevanje bolnišničnih okužb
1989 ►
-
Pavčič M
Higienski problemi kuhinje in mlečne kuhinje
1989 ►
-
Macarol-Hiti M
Propisi koji se odnose na zaštitu od štetnih materija i izvodjenje nadzora
[Regulations on protection from dangerous materials and monitoring for compliance]
1989 ►
-
Macarol-Hiti M
Poročilo o delu organov sanitarne inšpekcije v letu 1987
[Report about the work of sanitary inspection organs in the year 1987]
1988 ►
-
Bauer M
Sanitarno higienska analiza prodaje nepakiranih živil
1988 ►
-
Macarol-Hiti M
Poročilo o delu organov sanitarne inšpekcije v letu 1986
1987 ►
1 101
New search
Comments
Top of page
Institute for Biostatistics and Medical Informatics