biomedicina slovenica


"FOOD INSPECTION" : 102

  1. Podpečan Branko; Pengov Andrej; Grebenc Stanka
    The source of contamination of ground meat for production of meat products with bacteria Staphylococcus aureus
    [[Vir onesnaženja mletega mesa za proizvodnjo mesnih izdelkov z bakterijo Stafilokokus aureus]]
    2007
  2. Šinigoj-Gačnik Ksenija; Cerkvenik Vesna; Bajc Zlatka; Kirbiš Andrej; Založnik Borut; Golob Majda; Perme Tina; Marinšek Janez
    Nadzor nad prisotnostjo veterinarsko medicinskih pripravkov v živilih
    2007
  3. Škrk Nadja; Pahor Lilijana
    Hitri sistem obveščanja za živila in krmo
    [Rapid alert system for food and feed]
    2007
  4. Vončina Ernest; Lapajne Slavko
    Kontaminenti okolja v živilih in rak
    [Environmental contaminants in food and cancer]
    2006
  5. Schaefer Liselotte; Lock Karen; Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
    Public health, food and agriculture policy in the European union
    2006
  6. Skalla Susanne; Scharf Petra; Willaert Jean-Pierre; Stolz Ivo; Fremm Dorte; Eeljoe Mari-Liis; Rajala Anna-Liisa; Andrikopoulos George; Nagy Andras; Rotar-Pavlič Danica
    Trženje nezdrave hrane otrokom v Evropi. Poročilo 1. faze projekta "Otroci, debelost in s tem povezane preprečljive kronične bolezni"
    2005
  7. Adamič Maruša
    Zdravstvena ustreznost živil v Sloveniji
    2006
  8. Adamič Maruša
    Zdravstvena ustreznost živil v Sloveniji
    2006
  9. Likar Kristina; Jevšnik Mojca
    Pogoji za vzpostavitev učinkovitega notranjega nadzora
    2004
  10. Žabkar Lučka
    Uradni nadzor nad varnostjo živil
    2004
  11. Rupel Tatjana; Majstorović Tamara
    Pomen mikrobioloških preiskav vzorcev pitne vode
    2005
  12. Rupnik Kati; Domanjko Majda
    Dejavnost higiene in zdravstvene ekologije
    2005
  13. Potočnik Vivijana; Pirnat Nina; Štucin Helena
    Izobraževanje za odgovorne osebe za notranji nadzor
    2004
  14. Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
    Varnost živil in HACCP
    2004
  15. Pollak Pavel
    Vloga smernic dobre higienske prakse / HACCP
    2004
  16. Klun Nataša; Šedlbauer Mitja
    Mikrobiološka kakovost živil in standardi
    2004
  17. Pandel-Mikuš Ruža; Jevšnik Mojca
    Gensko spremenjeni organizmi v prehrani
    [Genetically modified organisms in food]
    2004
  18. Lubej Milena
    Nadzor zdravstvene inšpekcije v kuhinjah in gostinskih obratih srednjih šol
    2004
  19. Jeršek Barbara; Poklar-Ulrih Nataša; Dekleva Nadja; Sever Dunja
    Kemijski dejavniki tveganja v živilih in njihov nadzor
    [Chemical hazards in food and their control]
    2004
  20. Žabkar Lučka
    Kisanje zelja in repe z vidika zagotavljanja varnih živil
    2002
  21. Žel Jana; Ravnikar Maja; Gruden Kristina; Cankar Katja
    Določanje gensko spremenjenih organizmov: delavnica za inšpektorje; 2003 okt 9-10; Ljubljana
    2003
  22. Vombergar Blanka; Korez Bernarda
    Zbornik HACCP v praksi: stokovni seminar; 2003 jan 28; Maribor
    2003
  23. Rupnik Kati; Petrovič Aleš; Domanjko Majda
    Dejavnost higiene in zdravstvene ekologije
    2002
  24. Gabrijelčič-Blenkuš Mojca; Hojs Ana; Uršič Simona; Furlan Neva; Pohar Majda; Vudrag Marko; Letnar-Žbogar Nives; Breg-Trojner Zdenka; Petraš Teodora; Metličar Majda; Miljavac Bonia; Horvat Metka
    Strokovno gradivo za izvajanje enotnih izhodišč za pomoč vrtcem in šolam pri uvajanju HACCP sistema
    2002
  25. Adamič Maruša
    Higiena v živilskih obratih
    [Food hygiene]
    2002
  26. Gabrijelčič Mojca; Adamič Maruša
    Varna in zdrava prehrana v povezavi z zdravjem: analiza stanja v Republiki Sloveniji
    2002
  27. Adamič Maruša; Lapajne Slavko; Borštnar Mija; Klun Nataša; Erjavec Mojca; Malneršič Stojan; Kos Nataša; Repe Jona; Bregar Renata; Šek Stane; Rotter Ester; Škrjanc Barbara; Repše Blaž; Golja Viviana; Zorič Andreja; Polak Pavel; Zidarič Metka; Lušicky Marija; Štajnbaher Darinka; Cenčič-Kodba Zdenka; Rošker-Šajt Andreja; Jeretin Bogdana; Labovič Alenka; Rep Pija; Vončina Ernest; Ivanoš Jerica
    Program uradnega nadzora živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili za leto 2001: zaključno poročilo
    2002
  28. Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
    Ocena zdravstvene ustreznosti živil v Sloveniji v letu 2000
    2001
  29. Domanjko Igor
    Standard ISO-9001 in HACCP - izkušenje ZZV-MB, centra za DDD
    [International standard ISO-9001 and HACCP - experiences of Institute of health protection Maribor, Institute of disifection, desinsection, deratization and decontamination]
    2002
  30. Klun Nataša; Šedlbauer Mitja
    Mikrobiološka kakovost živil in standardi
    [Microbiological quality of food and standards]
    2002
  31. Žel Jana
    Gensko spremenjeni organizmi
    2001
  32. Primožič Helena
    Uvajanje HACCP sistema v bolnišnične kuhinje
    2001
  33. Kožuh-Eržen N
    Ugotavljanje zaostankov dapsona v mišičnem tkivu in urinu klavnih živali
    [Determination of dapsone residues in muscle tissue and urine of food-producing animals]
    2001
  34. Rupnik Kati; Petrovič Aleš; Domanjko Majda
    Dejavnost higiene
    2001
  35. Trček Janja; Avguštin Gorazd; Lipoglavšek Luka; Zupančič Maja; Vrhovšek Marjana; Vrhovšek Urška; Kocjančič Mitja
    Molekulska analiza bakterijske populacije v industrijski proizvodnji kisa: letno poročilo o rezultatih raziskovalnega projekta
    2001
  36. Cerkvenik V
    Analitika ostankov ivermektina v krvni plazmi in v živilih živalskega izvora
    [Analytics of ivermectin residues in blood plasma and food of animal origin]
    2001
  37. Potočnik Vivijana
    HACCP sistem: namen in uporaba
    2001
  38. Eržen Ivan; Uršič Simona; Bošnjak Ksenija; Carevič Stojan
    Assessment of dietary intake of cadmium, lead, mercury and nitrates via foods of the plant and animal origin in Slovenia
    2000
  39. Sever Dunja
    Implementation of EU legislation on food safety in Slovenia
    2000
  40. Anonymous ;
    Conference proceedings of the 3rd conference on practical application of European legislation on foodstuffs; 2000 Nov 16-17; Bled
    2000
  41. Dobeic Martin
    Pravni red in zakonodaja v veterinarstvu na področju sanitacije in DDD dejavnosti ter HACCP sistema v R Sloveniji
    2001
  42. Eržen Ivan
    Izbrana poglavja iz higiene in epidemiologije za zaposlene v živilski stroki
    2000
  43. Adamič Maruša
    Zdravje in varnost hrane
    2000
  44. Borštnar Mija
    Kvar živil
    2000
  45. Jakovina Miroslav
    Disinfection in animal production - a new approach
    2000
  46. Adamczyk E
    Moeglichkeiten der Qualitaetssicherbung fuer Agrarprodukte tierischer Herkunft - Ausarbeitung und Kontrolle von Standards in Polen
    [Možnosti zagotavljanja kakovosti živil živalskega izvora - izdelava in nadzor standardov na Poljskem]
    1999
  47. Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1998
    1999
  48. Adamič Maruša; Lapajne Slavko
    Monitoring živil na vsebnost pesticidov v letu 1999: fazno poročilo
    1999
  49. Marinšek Janez; Šinigoj-Gačnik Ksenija
    Veterinarsko sanitarni nadzor nad živili živalskega izvora glede ostankov v Sloveniji
    [Veterinary inspection of food of animal origin in Slovenia; residue monitoring and surveillance]
    1997
  50. Cerkvenik Vesna
    Problematika in nadzor ostankov hormonov v živilih živalskega izvora
    [Problematics and inspection of hormone residues in food of animal origin]
    1997
  51. Pavlica Tatjana; Čadež S
    Pojavljanje in preprečevanje kampilobakterioz povzročenih z živili
    [Incidence and prevention of foodborne Campylobacter sp.]
    1997
  52. Adamič Maruša
    Monitoring pesticidov v živilih
    1999
  53. Adamič Maruša
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1993
    1994
  54. Klun Nataša; Modec Eva
    Prisotnost verotoksičnih Escherichia coli v živilih v proizvodnji in prometu
    [The presence of verotoxic Escherichia coli in food in production and retail]
    1998
  55. Adamič M; Okorn T; Kavčič B; Tomše P
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v SR Sloveniji: mikrobiološka neoporečnost živil: poročilo za leto 1985
    1986
  56. Adamič M; Okorn T; Kavčič B; Tomše P
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v SR Sloveniji: mikrobiološka neoporečnost živil: poročilo za leto 1986
    1987
  57. Adamič Maruša
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1990
    1991
  58. Adamič Maruša; Hočevar-Grom Ada; Klun Nataša; Polak Pavel
    Uvajanje HACCP sistema v pripravo hrane v bolnišnicah
    1998
  59. Polak Pavel
    Kriteriji za presojo uporabnosti, zdravstvene neoporečnosti in kakovosti mesa in organov prašičev in kopitarjev ter suhomesnatih in konservnih izdelkov in možnosti za usposabljanje - v izrednih razmerah
    1988
  60. Šinigoj-Gačnik Ksenija; Doganoc Darinka-Zdenka
    Ostanki onesnaževalcev okolja in veterinarsko-medicinskih preparatov v mesu
    [Residues of environmental contaiminants and veterinary drugs in meat]
    1997
  61. Marinšek Janez
    Higienska neoporečnost mesa
    [Hygienic irrevocability of meat]
    1997
  62. Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1996
    1997
  63. Adamič Maruša; Klun Nataša
    Zdravstvena ocena varnosti hrane v Sloveniji
    1997
  64. Adamič Maruša
    Zdravstveni nadzor ustreznosti in varnosti hrane v Sloveniji
    1997
  65. Hočevar-Grom Ada; Kraigher Alenka
    Preprečevanje prenosa povzročiteljev črevesnih bolezni s hrano - novosti v zakonodaji
    1997
  66. Adamič Maruša; Borštnar Mija; Klun Nataša; Polak Pavel; Tomše Peter; Erjavec Mojca; Malneršič Stojan; Repše Blaž; Planina Polona; Modec Eva
    Monitoring na prisotnost nekaterih kritičnih kemičnih in mikrobioloških kontaminantov v živilih rastlinskega in živalskega izvora z ljubljanskih tržnic
    1997
  67. Macarol-Hiti Metka
    Environment and health in Slovenia
    1992
  68. Adamič Maruša
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1992
    1993
  69. Florjanc P
    Pogostnost in soodvisnost vrst Listeria monocytogenes in Listeria innocua v živilih živalskega izvora v Sloveniji
    [Prevalence and correlation of Listeria monocytogenes and Listeria innocua in food of animal origin in Slovenia]
    1996
  70. Klun N
    HACCP in mikrobiološka varnost proizvodov
    1996
  71. Komar M; Doganoc DZ; Šinigoj-Gačnik K
    Higiena in nadzor živil: kemijske analize
    1996
  72. Doganoc DZ; Marinšek J; Komar M; Šinigoj-Gačnik K; Cerkvenik V; Florjanc P
    Sistematični veterinarsko sanitarni nadzor nad biološkimi rezidui v živilih živalskega izvora - surovinah v Sloveniji v letu 1994
    [Veterinary inspection of food of animal origin in Republic of Slovenia in 1994 - residue monitoring and surveillance]
    1995
  73. Marinšek J; Božič P
    Nadzor živil - pristojnosti javne in privatne veterinarske službe
    1995
  74. Adamič M
    Ocena zdravstvene neoporečnosti živil v Sloveniji v letu 1994
    1995
  75. Adamič M; Macarol-Hiti M
    Some health problems of safety, quality and control of foods in Slovenia
    1995
  76. Pokorn Dražigost
    Nadzorni sistem v okviru strategije politike prehrane
    [Nutritional surveillance in the contex of nutritional strategy]
    1996
  77. Božič P
    Review of veterinary legislation and organization of veterinary inspection in the Republic of Slovenia
    1995
  78. Marinšek J; Milohnoja M
    Veterinary public health: a survey of education in Europe
    1995
  79. Cerkvenik V
    O ostankih hormonov v živilih
    1995
  80. Marinšek J; Šinigoj-Gačnik K
    Veterinary inspection of food of animal origin in Slovenia: residue monitoring and surveillance
    1995
  81. Florjanc K
    Problematika ostankov živega srebra in arzena v naših živilih živalskega izvora
    [Residues of mercury and arsenic in food of the animal origin in the Slovenia region]
    1995
  82. Grebenc S
    Problematika bakterije Listeria monocytogenes v mletem mesu in v toplotno neobdelanih mesnih izdelkih
    [Listeria monocytogenes in minced meat and thermically untreated meat products]
    1995
  83. Šinigoj-Gačnik K; Marinšek J
    Rezidua veterinarskih zdravil in biostimulatorjev v živilih živalskega izvora - problematika in sistematični nadzor
    1995
  84. Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
    Sodelovanje Inštituta za higieno živil Veterinarske fakultete v programu Food analysis performance assessment scheme - FAPAS
    1995
  85. Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
    Lead and cadmium in meat and organs of game in Slovenia
    1995
  86. Tratnik M; Klun N
    Mikrobiološki nadzor nad živili
    1989
  87. Florjanc P
    Možnost kontaminacije surovega mleka z nekaterimi epidemiološko pomembnimi mikroorganizmi iz okolja
    [Contamination of raw milk with some epidemiologically important microorganisms from the environment]
    1995
  88. Rupnik S
    Problematika nitritov, polifosfatov in maščobe v naših obarjenih in poltrajnih klobasah
    [Nitrites, polyphosphates and fat in our frankfurter like sausages and semi-lasting sausages]
    1994
  89. Obid L
    Problematika zdravstvene neoporečnosti in kakovosti naših trajnih klobas in suhomesnih izdelkov
    [Safety and quality deviations of dry sausages, raw and semi-preserved cured meat products in our market]
    1994
  90. Adamič N
    Rezidua svinca in kadmija v mesu in organih govedi in prašičev na področju Slovenije
    [Residues of lead and cadmium in meat and organs of cattle and swine in Slovenia]
    1994
  91. Cerkvenik V
    Metodika določanja reziduov azaperona in azaperola v klavnih prašičih
    [Determination methodology of azaperone and azaperol residues in slaughter pigs]
    1994
  92. Macarol-Hiti M
    Poročilo o ugotovitvah organov sanitarne inšpekcije v letu 1992
    [Report on findings of public health inspectorate in the year 1992]
    1993
  93. Pokorn D
    Higiena prehrane
    1992
  94. Likar K
    Mikrobiološka ocena slaščic s kremo v prometu
    1990
  95. Filli B; Klavs-Zidarič I
    Predpisi, ki se nanašajo na preprečevanje bolnišničnih okužb
    1989
  96. Pavčič M
    Higienski problemi kuhinje in mlečne kuhinje
    1989
  97. Macarol-Hiti M
    Propisi koji se odnose na zaštitu od štetnih materija i izvodjenje nadzora
    [Regulations on protection from dangerous materials and monitoring for compliance]
    1989
  98. Macarol-Hiti M
    Poročilo o delu organov sanitarne inšpekcije v letu 1987
    [Report about the work of sanitary inspection organs in the year 1987]
    1988
  99. Bauer M
    Sanitarno higienska analiza prodaje nepakiranih živil
    1988
  100. Macarol-Hiti M
    Poročilo o delu organov sanitarne inšpekcije v letu 1986
    1987

1 101  



New search      Comments      Top of page Institute for Biostatistics and Medical Informatics